29 augustus 2013

Goesting

Het is hier stil geweest, heel stil. Waarom? Wel, ik had niets om jullie te tonen. Mijn naaimachine heeft lange tijd stil in een hoekje gestaan. De goesting om te naaien was even weg. Ik heb ook een heel druk jaar gehad, zo terug voltijds op de schoolbanken was echt een aanpassing, maar het is me gelukt en ik heb mijn eerste jaar in schoonheid afgerond. Geen herexamens, woehoe!

Maar een maand of 3 kwam de goesting terug. Stiekem kriebelde het om terug te beginnen. Stofjes riepen zachtjes mijn naam. Inspiratie kwam opborrelen. Maar natuurlijk was het toen net stage en examenperiode. Zodra mijn laatste examen achter de rug was kreeg mijn naaimachine terug een prominente plaats achter mijn bureau. Ook werd er een nieuw boek aangekocht, een boek dat velen onder jullie waarschijnlijk hebben, namelijk 'Homemade mini couture'. Mooi boek, maar ik vind het niet altijd even duidelijk. Nuja, niet dat ik de uitleg sowieso volg. Ik ben meer van het type 'ik trek mijne plan en 't zal wel lukken'. Zo ook met dit jurkje.

Je ziet het niet zo goed op de foto's, maar het bovenstukje heeft striklinten. Ik weet niet vanbuiten hoe dat patroontje heet in het boek.

Over de stof heb ik wel nog iets te vertellen. Vorige zomer kocht ik een halflange plooirok op de rommelmarkt voor €3 omdat ik de stof zo leuk vond. Bij nadere inspectie bleek het een rok van Natan te zijn (u weet wel, Mathildeke haar favoriete ontwerper). Na alle plooien er uit te hebben gehaald (lang leve het tornmesje en massa's geduld!) had ik net genoeg stof voor dit jurkje!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten